Oldalak

2010. március 20., szombat

Kiyosaki idézetek

Egy egyetemi diploma nem jogosít fel arra, hogy abbahagyd a tanulást, vagy hogy ne növeld tovább hatástöbbszörözőid számát. A bankban lévő egy millió dollár sem jogosít fel erre. Ha abbahagyod a tanulást, a pénzed hamarosan valaki másé lesz, aki tovább tanult. Azé lesz a pénz, aki rájött, hogy az igazi hatástöbbszörözés annyit tesz, képesek vagyunk folyamatosan egyre többet tenni, egyre kevesebb erőfeszítéssel.

A pénzügyi hatástöbbszörözés az az előny, amit a gazdagok élveznek a szegényekkel és a középosztállyal szemben. A pénzügyi hatástöbbszörözés révén lesznek a gazdagok egyre gazdagabbak. Kim és én a hatástöbbszörözésnek, nem pedig a kemény munkának köszönhettük, hogy korán nyugdíjba mehettünk.

Aki pénzért dolgozik, nehezen gazdagszik meg. Ha igazán gazdag akarsz lenni, tanulj meg eszközöket építeni, venni, vagy teremteni. Fizetésemelésért dolgozni nagyon kockázatos.

A leggazdagabb emberek hálózatok után kutatnak, és a sajátjaikat hozzák létre, a többiek pedig, állást keresnek maguknak.

Robert Kiyosaki
(forrás: http://www.karriertipp.hu/kiyosaki-idezetek.htm)